Innovasjon Norge

Matkontakt for kompetansenavet.

En matfaglig veiviser!

Mindre matprodusenter med mindre enn ti ansatte kan få tilbud om kompetanse for å lykkes med videre utvikling og verdiskaping. Norge er delt inn i fem kompetansenav, som utarbeider tilbud om kurs, seminarer, nettverk, studieturer, hospitering og en såkalt ”besøksordning”. Matkontakten her fungerer både ved at jeg er ute i bedriftene, men også at det settes opp relevante kurs som småbedrifter kan melde seg på – som for eksempel syltekurs i Stavanger på Måltidets Hus. Her følger beskrivelsen av dette kurset:

“Ta vare på råvarene og tryll frem nye spennende produkter. Målgruppa er matprodusenter som ønskjer å ta i bruk eigne råvarar, og utvikle nye, spennande og smakfulle syltede produkter. Kurset startar med ei innføring i sylting og hermetisering. Me går gjennom dei ulike prinsippa og forklarar viktigheita av god hygiene. Det blir gjennomgang av kompendium med oppskrifter og det blir vist nokre eksemplar som demo før deltakarane sjølv set i gong. Vi syltar blant anna egg og grønnsaker i ulike

variantar, som rotgrønnsakar, sjalottløk og sopp. Vi oppfordrar dei som har råvarer sjølv, som dei ynskjer å teste sylting av, å ta med desse på kurset. Det blir og gjennomgang av ulike emballasjemuligheiter og pakkemetoder. Mot slutten av kurset går vi gjennom bruksområdet for dei ulike produkta og kva dei passar saman med. Kursa avsluttast med smakebitar av sylta produkt og dessutan servering av lokal fingermat.”