Dyreparken

Utvikling av matkurs for barn på Kutoppen.

Lær om smak!

På dette kurset lærer barn om smakssansene. De lager og spiser sin egen bondeomelett med ost fra TINE og egg fra Chicolina, blant annet. I tillegg får de komponere sin egen lompematpakke og er med og rister smør. Barna får først lære om smakssansene ved at kokken viser ulike matvarer og forklarer om surt, søtt, salt, bittert og umami. I tillegg skal barna bli bevisst på at både syn og luktesans også er viktig. TINE

kesam, yoghurt etc. kan smakes på som dip sammen med grønnsaker. De lager bondeomelett, lompematpakke og hjemmelaget smør. Barna ser først prinsippet med bondeomelett og skal deretter lage sin egen. De får utdelt hver sin stekepanne og tilsetter deretter garnityr etter eget valg. Det lages en ”godtedisk” med råvarer, som grønnsaker, frukt og ulike oster. De knekker så egg og visper disse med melk før det

helles over grønnsakene. Omeletten toppes med ost i ulike varianter (stekes av oss). Lompematpakke lages ved at de får utdelt et matpapir og en lompe. Denne fylles/smøres med for eksempel ost/skinke/agurk, rulles sammen og det skrives navn på pakken. TINE kremfløte ristes i et syltetøyglass til det blir til smør. Tilsettes litt salt og has over i små krukker.